Amazon lodge

Från Manaus till Amazon Lodge, där vi skulle vistas i fyra dagar, gick färden i olika etapper med bil, motorbåt, minibuss och till sist små snabbgående båtar. Amazon lodgeLodgen, som ligger mitt inne i orörd djungel cirka åtta mil söder om Manaus, innebar en knappt fyra timmar lång resa.

Denna tripp bjöd på mycket intressant att titta på, bl.a. kajmaner som låg och vilade längs flodstränderna. Vi passerade också det märkliga fenomenet ”Meeting of Waters”, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts. De olikfärgade vattnen avgränsas av en tydlig linje där floderna flyter samman.

Den på vattnet flytande Amazon Lodge ligger i ett mycket vackert område av regnskogen, vilket möjliggör utflykter av olika slag. Lodgens policy är att göra utflykterna i små grupper, för att alla skall kunna se och höra på bästa sätt.

Trots att egen toalett saknas på rummen, så håller förläggningen med 18 rum en hög klass. Dessutom finns det bar, restaurang (alldeles utmärkt kök!) och reception, samt en mycket trevlig uteplats. Ett eget elverk svarar för nödvändig elproduktion.

Lodgen ligger naturligt inplacerad i den natursköna omgivningen. Den återspeglar på ett säkert sätt lite om hur det är att leva i Amazonas regnskog. Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Regntiden inleds i slutet av november och slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra, vilket begränsar risken för malaria. Vid lodgen går det också att bada i det varma och sköna vattnet.