Dags att besöka Venedig

Av alla underbara länder och städer som finns runt om i världen, så är nog Italien det enda land jag fortsätter att besöka gång på gång. Detta härliga och öppenhjärtliga land gör mig aldrig besviken, och oavsett var i Italien jag har befunnit mig så har människorna alltid varit lika öppna och trevliga mot sina gäster.

Man kan onekligen konstatera att det är något speciellt med Italien och dess människor. Kanske är det en kombination med all den goda mat och dryck som erbjuds, tillsammans med en fantastiskt landskap och en påtaglig öppenhjärtlighet som man alltid känner av. Jag minns alla de stunder då man har suttit på en balkong med ett glas amarone i handen och bara tjusat ut över det vackra landskapet. Det känns både ärligt och genuint, och bättre förutsättningar för en semester för man nog leta efter länge.

Än så länge har jag mest besökt de mindre byarna som ligger ute på landet, men nu är jag dock redo för att upptäcka Italien ifrån¨n en helt annan sida. Det är äntligen dags att besöka alla spännande och kulturella städer som Italien har att erbjuda. Jag vill självklart åka både till Rom, Pisa, Venedig, Milano och Florens. Men min första resa kommer troligtvis att gå till Venedig, något som jag är väldigt exalterad över.

För vem vill inte besöka denna mytomspunna och romantiska stad någon gång i livet? För även om man åker som ett par eller helt ensam, så är jag övertygad om att det kommer att bli en fantastisk upplevelse oavsett vad.