Hyra eller köpa bostad på Malta

Att hyra eller köpa en bostad i Malta är väldigt enkelt, oftast tar det bara ett par dagar från att du anlänt till ön tills du har din lägenhet. Det finns flera mäklare på Malta som kan hjälpa dig med att skaffa en lägenhet.
Nedan ett exempel på hur det kan se ut när man ska hyra en lägenhet:
Robin åker till Malta för att bo där i 6 månader och kontaktar en mäklarfirma, dom hjälper han med att hitta en lägenhet med ett så kallat ”Long Let” kontrakt som sträcker sig minst 6 månader. Robin ber mäklarfirman att hjälpa han med att hitta en lägenhet för €400, mäklarfirman kontaktar honom med 3 lägenheter att titta på när han kommer till Malta. Väl på Malta får Robin bestämma vilken av dom 3 han vill ha, när han bestämt sig kommer betalningen.

Den går till så här om hyran är €400 (Ett exempel)
Robin får först betala %50 tillsammans med hyresvärden som också får betala %50 till mäklaren alltså €200 var. Sen måste han betala en deposition som består av en månadshyra, alltså €400. Även första hyran måste betalas direkt, alltså ytterligare €400.

Sammanlagt måste Robin ha med sig €1000 när han ska skriva kontrakt på lägenheten.
Depositionen som Robin lagt på €400 är för att täcka eventuella skador och utestående fakturor, har inget skett så får Robin tillbaka sin deposition den dagen han lämnar lägenheten.

Du kan även kolla på airbnb.se där det finns flera rum att hyra.

Hyra eller köpa bostad