Ospecificerad resa

En annan typ av resa som finns är en ospecificerad resa där man inte vet vad det är för typ av boende man kommer få. Ofta är sista minuten resor ospec. Flyget vet man självklart när och vart det går men när man kommer fram så kommer boendet först avslöjas och det kan bli lite hur som helst med kvalitén. Det är också olika från resebolag till resebolag om det garanteras privat tillgång till toalett och dusch eller inte, något som man kan hålla utkik efter om det skulle vara så att man kräver privat tillgång. En ospecificerad resa kan bli något tidskrävande då man ibland måste omorganisera sig men det är mycket från fall till fall och man bör läsa respektive resebolags villkor innan man bokar så att man har helt klart för sig om vad det är som gäller.

Det finns lite speciella villkor för ospecificerade resor då man inte riktigt vet vad boendet på en ospecificerad resa är. Resebyråerna skriver på sina webbsidor i respektive resebyrås villkor precis vad det är som gäller. Oftast är det så att resebyråerna reserverar sig rättigheten att förflytta dig som resenär till olika hotell under vistelsen. Det kan bli så att du en natt sover på ett hotell och inför nästa natt så kommer en från resebyrån och i bil transporterar dig och din packning till ett nytt hotell. Resebolagen brukar också för en ospecificerad resa förbehålla sig rätten att inte ge dig tillgång till privat toalett, något som kan störa vissa – men till ett lägre pris kan det vara värt risken. Sök och hitta sista minuten med ospec.

Något som faktiskt är positivt med en ospecificerad resa är just det att resan oftast blir mycket billigare om man bryr sig om den ekonomiska faktorn i det hela. Är man en spontan människa så kan det också vara spännande att inte veta vart det är man ska bo förrän man väl kommit fram, detta plus att man kan förflyttas lite när som helst under sin vistelse. Om man har tur så kan man också hamna på ett hotell som faktiskt är långt över förväntningar, ibland kan man till och med hamna i alldeles för stora rum för det resesällskap man är vilket bara kan vara positivt. Om man är redo på de olika typer av kvalité på rum som kan erbjudas med en ospecificerad resa så är det knappt något snack om saken, då är det ett sätt att resa som passar.

Mindre bra med en ospecificerad resa är främst det att det inte riktigt passar alla slags personer. Äldre personer som har mindre lätt att röra sig bör inte ta en ospecificerad resa just på grund av att det finns risk för att det blir dåliga förhållanden på rummet men också en del flyttande.

Att åka en ospecificerad charter medför sina risker men kan vara ett bra alternativ om man vill ta en annorlunda slags resa i kombination med att man kan få det till ett mycket lägre pris jämfört med ett specificerat boende.