Österrike

österrike

Österrike – Bad Gastein – Zell am See, Grossglockner – St Wolfgang

Vi bodde på det mycket trevliga hotellet Klammers Kärnten i Bad Hofgastein.
I hotellkostnaden ingick ett Golf Alpin Card som gav oss 5 fria greenfees på de banor som var anslutna. ”Hemmabanan” var i Bad Gastein men vi spelade även några ggr på den ena av de 2 mycket fina 18 hålsbanorna i Zell am See samt på den kuperade banan i Goldegg. Den dagen var det 30grader så vi rekommenderades att hyra en buggy pga av höjdskillnaderna på banan – och det var nog ett klokt beslut.

Vi hade en hyrbil, en Skoda Yeti – en slags SUV – vi hade beställt en Passat kombi men frick denna istället och efter ett litet tag var jag riktigt nöjd med den.
Vi fick in våra resväskor (5st kabinväskor samt 2 st resegolfbaggar i den(de är ganska skrymmande).


Förutom att spela golf på flera olika banor så gjorde vi utflykter med bil. Vi besökte den mycket pittoreska lilla staden St Wolfgang vid Wolfgang See – där det berömda Weissen Rössl (Vita Hästen) ligger. Det finns några gågator i den gamla stadsdelen som är mycket trevliga att strosa runt på. Läget vid Wolfgang sjön är också mycket fint. Vi åt lunch på en restauran alldeles vid vattnet och där vi var granne med Weissen Rössl.

Vi besökte också Zell am See i samband med golfspel samt åkte upp till Grossglockner.

En dag hälsade vi på ett par bekanta som just kommit till ett hotell vid Weiss See där det finns väldigt fina klättringsmöjligheter för den som vill klättra i berg. Man fick åka linbana med vacker utsikt för att komma till hotellet.

En annan dag åkte vi linbana upp till Stubnerkogel – där utsikten var magnifik och där vi promenerade på Europas längsta hängbro, 140m lång.
Det är den första hängbron på 2300 meters höjd och den är öppen året runt. På utsiktsplatsen ”Glocknerblick” har besökarna en fantastisk utsikt över , Großglockner (3798m), Österrikes högsta berg.

Givetvis gjorde vi också ett besök i ”storstan” Salzburg.