Sök sistaminuten

Det finns många olika alternativ att välja mellan när man bestämt sig för att man ska söka efter sista minuten resor. Det kan bli väldigt roligt och spontant att kolla igenom listor bland olika resebolag med olika destinationer, typer av resor och priser på sista minuten. Genom att sitta med en budget och bläddra igenom listor på sista minuten så kan man hitta något som passar alldeles perfekt för att åka sista minuten på. Söka sista minuten resor kan man göra hos olika resebolags hemsidor och där kan man då också jämföra priser och se överskådligt vilka det är som man skulle tänka sig att åka på. Det finns ju även många olika typer av resor att åka på då det inte alltid är charterresor som man kan åka sista minuten på.

Det finns primärt tre olika typer av sista minuten resor att söka efter. För det första så är det charterresor som innehåller hotell, flyg och transport till och från flygplatsen. Dessa resor är oftast antingen en eller två veckor långa. Man kan hitta väldigt förmånliga priser på sista minuten med charter och då också hitta något som passar ens preferenser på destination, värme, restid och budget. Charter är positivt just på grund av att det är bekvämt i med att man inte behöver göra alls mycket administrativt på sin resa – söka sista minuten charterresor går att göra på flertalet olika resebolags hemsidor och är ett enkelt sätt för att spara några tusenlappar jämfört med om man hade köpt till ordinarie pris. Att köpa en charter på sista minuten förutsätter dock att man är flexibel i sin tid att resa och kan åka iväg redan på kort varsel.

En annan typ av sista minuten resa man kan ta är bara en flygstol. Det kan vara en bra affär att boka en sista minuten resa som bara är en flygstol då flygbolaget eller resebolaget sänker kostnaden för flygstolen just för att man vill fylla hela planet. Bokningen av hotell kan man göra innan man satt sig på sista minuten planet men man kan också tar det när man kommer fram och man känner att man vågar detta då det på många destinationer faktiskt kan vara fullbokat.

Den sista typen av sista minuten resa som man kan ta är en ospecificerad resa som är en flygstol med hotell med den enda skillnaden att man inte vet vilket hotell man ska bo på och inte heller några garantier på kvalitén på hotellet man stannar på kan lämnas av resebolaget. Det kan med en ospecificerad resa bli så att man får ett oregelbundet boende vilket gör att man från natt till natt inte vet vart man ska bo och det kan vara en påfrestande faktor på ens sista minuten resa om det inte är så att man tycker det är okej.

Oavsett vad det är för typ av resa som man helst vill göra så finns möjligheten att på resebolagens sajter söka sista minuten resa som passar de preferenser och krav man har på en sista minuten resa.